HIZLI SUNUCU PERFORMANS KIYASLAMA ARAÇLARI

Aşağıda bahsedeceğim ücretsiz iki araç, sunucunuzda genel bilgi ve performansı kolayca bulmak için hızlı test yapmanızı sağlar. Bunlar  satın aldığınız  server/VPS  merakınızı cevaplamak için doğru ve hızlı bir çözüm olabilir.

1. FREEVPS.US BENCHMARK SCRIPT

Bir çok forum ve blogda bu scripti sıkça görüyorum. Bende bloğumda yayınlamak istedim. İşlemci modeli,çekirdek sayısı,işlemci frekansı,toplam RAM miktarı,SWAP,sistemin çalışma süresi ve tabii ki indirme hızının yanı sıra G/Ç’yi de içeren hızlı bir bilgi almak için tek satırlık komut yeterlidir. Bu komutla sunucunuz hakkında hızlı bilgi alabilirsiniz. Bu komut dosyasını kullanmak için aşağıdaki kodu çalıştırmanız yeterli olacaktır :

wget freevps.us/downloads/bench.sh -O - -o /dev/null|bash"

İşte size bir örnek :

2. VHWINFO

Rafa Marruedo tarafından oluşturulan WHWİNFO’ye benzer bir araçtır.Ancak yalnızca Cachefly’dan bir hız indirme testi gerçekleşmektedir.Ayrıca son kullandığımda G/Ç hızını da gösteriyor fakat son zamanlarda sonuç ortaya çıkmıyor.

Kullanacağınız script ise şöyle :

"wget –no-check-certificate https://vhwinfo.com/vhwinfo.sh -O - -o /dev/null|bash"

Veya bir tane çalışmıyorsa bunu kullanın :

"wget --no-check-certificate https://github.com/rafa3d/vHWINFO/raw/master/vhwinfo.sh -O - -o /dev/null|bash"

Yine burada benim vps VPSDime  örneği:

 

 

 

 

 

Ve bu RamNode’dan;

Bu kadar …

Yukardaki araçlar kıyaslama yapmak için tek araç değil. Ancak bana göre bu araçlar en hızlı ve en basit olanları. İlerleyen zamanlarda diğer kıyaslama yöntemlerinden de bahsedeceğim.

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir